Monitoring en technische verbetering

1a) Baseline studie


Het project is gestart met een baseline studie, die de evaluatie van de projectactiviteiten en doelen ondersteunt aan het eind van het project. Het bevat de huidige proceslijnen, administratieve behoeften en de huidige geschatte productie opbrengsten, voor de ontwikkeling van een monitoring tool en ook een nulmeting voor de bestaande product-en procesnormen in Suriname.

 

Baseline studie

1b) Nieuwe instrumenten en methoden om bestaande houtverwerkingsprocessen te verbeteren


Digitale monitoring tool
Een digitaal systeem voor procesopbrengst is ontwikkeld om inzicht te krijgen in de productopbrengst en de hoeveelheid afval. Dit systeem kan worden gebruikt om de stroom van proces-en productgegevens te monitoren. Daarnaast is het mogelijk om berekeningen te maken om bijvoorbeeld de hoeveelheid houtafval te bepalen. 

 

De digitale monitoring tool is gemaakt in samenwerking met i-Frontier. Het doel is om goed inzicht te verschaffen in het houtverwerkingsproces voor de hele houtverwerkende sector. Daarom worden bedrijven uitgenodigd om deel te nemen in het gebruik van de tool. Contact FSWPS op  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .


Reductie en hergebruik van houtafval
Op basis van de uitkomsten van de monitoring tool zullen bedrijven in staat zijn om inzicht te krijgen in het proces van het creëren van grote hoeveelheden afval. Innovatieve methoden kunnen worden ontwikkeld en aanpassingen kunnen worden voorgesteld (en toegepast), om het gebruik van hout optimaal te maken en om de afvalproductie te verminderen. Daarom is een onderzoek naar houtafval uitgevoerd, dat heeft advies over welke methoden te gebruiken opgeleverd. Voor het oplossen van het houtafvalprobleem is samenwerking in de sector hard nodig.

 

Verslag over houtafval